Wednesday 19 September 2012

Bagaimana peroleh pendapatan lumayan dari Internet?

Mungkin kita sedia maklum bahawa ramai pengguna Internet mendakwa mereka berupaya memperoleh pendapatan yang lumayan dari Internet, tetapi pernahkah kita bertanya kepada diri sendiri sejauh mana kesedaran dan pengetahuan kita tentang fenomena ini?
Saban hari kita boleh lihat wall Facebook kita dipenuhi dengan pelbagai promosi dan iklan daripada rakan-rakan yang menjalankan perniagaan dalam Internet, malah anda sendiri pun mungkin turut serta mencuba nasib untuk menjual sesuatu melaluinya. Tetapi adakah anda mempunyai ilmu yang cukup mengenainya?

Anda mungkin tidak sedar yang anda sebenarnya tidak tahu bagaimana melakukan perniagaan Internet anda dengan betul!

Mungkin setelah berkali-kali mencuba dan tidak mendapat hasil seperti yang diharapkan, barulah anda sedar yang anda tidak tahu sebenarnya bagaimana mereka yang telah berjaya boleh mampu mencapai pendapatan seperti yang mereka katakan itu.

Tetapi kadang-kadang kita juga hairan bagaimana orang lain yang buta IT sekalipun mampu dapat banyak duit dari dunia online. Adakah mereka buat sesuatu yang tidak beretika? Adakah mereka bernasib baik dapat untung dari skim cepat kaya? Jangan buruk sangka dan berfikiran negatif, mungkin mereka sebenarnya tidak sedar yang mereka tahu bagaimana hendak mencapai kejayaan pendapatan lumayan dari Internet ini.

Bagi anda yang selalu mengikuti perkembangan semasa dan membaca blog pakar-pakar pemasaran Internet, kemungkinan besar anda sudah sedar bahawa anda tahu bagaimana Internet boleh memberikan pendapatan lumayan kepada anda. Persoalannya sekarang ialah, "Bilakah lagi anda hendak bertindak?"

Adakah anda masih keliru, atau mabuk informasi? Pilihlah sajalah satu jalan yang hendak dituju, fokus dan cepat gerak!

Walau apapun status anda sekarang, atau di mana quadron anda dalam rajah di atas, faktor Mentor atau Guru adalah satu daripada kunci penting untuk melengkapkan pengembaraan dan perjuangan anda untuk meraih pendapatan dari Internet. 

Konvensyen Pakar Internet pada 20 - 21 Oktober 2012 nanti adalah kesempatan dan peluang terbaik untuk kita semua mengemaskini ilmu tentang perniagaan Internet, berjumpa dan berguru dengan pakar-pakar yang telah berjaya dalam bidang masing-masing, serta meluaskan rangkaian sosial perniagaan kita dengan mereka yang sama-sama bergiat dalam industri ini. Siapa tahu, mungkin merekalah yang akan jadi rakan niaga strategik anda di masa akan datang!


Dalam konvensyen 2 hari itu, 8 Pakar Perniagaan Internet akan mendedahkan cara yang mereka gunakan dan telah "Terbukti Berkesan" bagaimana untuk menghasilkan pendapatan lumayan puluhan ribu ringgit (4 -5 angka) setiap bulan hanya melalui internet. Mereka adalah anak-anak muda tempatan yang ada antaranya telah mencipta nama di persada antarabangsa!

Jika mereka boleh lakukannya, kenapa anda tidak? Jom bertindak sekarang, dapatkan tiket ke konvensyen ini sebelum kehabisan. Harga tiket yang hanya RM99 adalah sangat kecil jika dibandingkan dengan potensi pendapatan dan ilmu yang sangat bernilai yang bakal ditimba dari mereka. Siap ada bonus Pakar Software bernilai RM199 lagi! Tapi awas, tempat adalah terhad dan harga tiket akan naik pada bila-bila masa! 

Untuk maklumat lanjut dan pendaftaran, sila layari http://bit.ly/bizinternet769

Bagaimana kerjaya kewartawanan saya bermula

Sempena dengan sambutan Hari Wartawan Malaysia pada 29 Mei (yang bersempena tarikh tertubuhnya Utusan Melayu), izinkan saya berkongsi kisah ...